Proje Geliştirme Ofisinin uzman kadrolarının ana görevi Kadir Has Üniversitesi akademisyenlerinin araştırma ve eğitime yönelik projeler geliştirmesine destek olmaktır. Bu doğrultuda uzmanlarımız güncel ulusal ve uluslararası mali destek programlarını takip eder, akademisyenlerin ihtiyac duyduğu konularda eğitim, çalıştay ve paneller düzenleyerek akademisyenleri proje programlarına başvurmak üzere hazırlar. Proje geliştirme aşamasında öğretim üyeleri ve araştırmacılara birebir teknik destek, uzmanlık ve hakemlik sağlar, iç paneller organize eder ve başvuru sürecini akademisyenlerle birlikte yürütür.
Proje Geliştirme Ofisi Kadir Has Üniversitesine özgü iki önemli programı yürütür: İç Panel Değerlendirme Programı ve Doktora Tez Önerisi Araştırma Projesi Programı.
İç Panel Değerlendirme Programında araştırmacıların hazırladıkları proje önerileri için en az üç akademisyenden oluşan panel oluşturulur. Panelde proje değerlendiricileri ve proje sahipleri hazır bulunur. Panelist hakemlerin görüşleri doğrultusunda önerilen projelerin güçlendirilmesi hedeflenir.
Doktora Tez Önerisi Araştırma Projesi Programı kapsamında doktora öğrencilerinin özgünlük, amaç, literatüre dayalı ihtiyaç analizi, hedef, etki ve sonuç gibi araştırma projeleri ile ilgili kavramları tanıyabilme, bir araştırma projesi yazabilme, eleştirebilme ve değerlendirme gibi temel yetkinlikleri kazanmaları hedeflenir. Bu süreç “Doktora Semineri ve Araştırma Önerisi Geliştirme” dersi altında geliştirilmiştir.
Proje Geliştirme Ofisi’nin sorumluluk alanları aşağıdaki gibi özetlenebilir:
KHAS araştırmacılarının uzmanlık alanlarıyla uyumlu çağrı eşleştirmesi yapmak.
Proje yazımına destek sağlamak; biçimsel kontrollerin yanı sıra yazım dili, teknik gereklilikler, istatistiksel verilerle destekleme, çağrı metniyle uyumluluk, literatür araştırması, özgünlük, yöntem, yönetim ve risklerin uygunluklarının kontrolü ve geliştirilmesini sağlamak.
Yazılan projelerin gerekliliklere uygunluğunu denetlemek ve içerikle ilgili ön değerlendirmenin yapılması için, ilgili akademisyenlerin katılımıyla iç panel düzenlemek.
Proje başvurularının ilgili başvuru sistemine doğru şekilde ve zamanında yapılmasını sağlamak, ayrıca başvuru sürecinde teknik destek vermek.
Desteklenen ulusal ve uluslararası projelerin sözleşme süreçlerini yürütmek.
Akademisyenlere ve doktora öğrencilerine proje geliştirme konularında eğitim vermek.
Yeni araştırma fon kaynaklarını tespit etmek ve bu kaynakları araştırmacılarla paylaşmak.
Araştırmacıları proje yazmaya teşvik etmek ve ilgili mekanizmaları geliştirmek.
Doktora öğrencilerinin tez/proje önerilerinin (veya zorunlu seminer dersleri bağlamında geliştirdikleri proje önerilerinin) ön değerlendirmesini yapmak ve panel süreçlerini yürütmek.
e-posta: pdo@khas.edu.tr
Bu form aracılığı ile haberler, duyurular, fakülte ve bölümler, taban puanları, akademisyenlerimiz ve idari personellerimize, dahili numaralarına erişebilirsiniz.
Telefon: +90 (212) 533 65 32
Fax: +90 (212) 631 91 50
E-Posta: danisma@khas.edu.tr
Adres: Cibali Mah. Kadir Has Cad. 34083 Fatih, İstanbul