Bilimsel hikayeler yazıyorsanız, bilimi araştırıyor, öğretiyor veya yayıyorsanız, IV. Mednight’tan Masallar’ın yer aldığı projenin bir parçası olabilirsiniz. Bu edebiyat yarışması; kazanan hikayelerin hastanede yatan çocuklara, göçmenlere ve yaşlılara anlatılması ile onlarla bilimi buluşturmayı amaçlamaktadır. Eserlerinizi göndermek için son tarih 15 Ağustos saat 23:59‘dur. Eser başvuruları, Akdeniz Araştırmacıları Gecesi (MEDNIGHT) web sitesinde yer alan form kullanılarak elektronik olarak yapılabilmektedir. Yarışma kurallarına buradan erişim sağlayabilirsiniz. (web sayfası).
Seçilen masallar, ISBN’li derleme kitap hâline getirilerek dijital ve basılı olarak yayınlanacaktır. Derleme kitabın basılı bir kopyası, kazananlara ödül olarak gönderilecektir. Yarışmaya gönderilecek hikâyenin Akdeniz’in bilimsel yönleriyle ilgili olması, masal ve kısa hikâye unsurlarına uygun olması gerekmektedir. Çocuklar ve gençler için masallar olmak üzere iki kategori bulunmaktadır.
Eser başvuruları, Akdeniz Araştırmacıları Gecesi (MEDNIGHT) web sitesinde yer alan form kullanılarak elektronik olarak yapılabilmektedir. Yarışma kurallarına buradan erişim sağlayabilirsiniz. (web sayfası)
Akdeniz ve Latin Amerika’nın dört bir yanından onlarca yazar, kapsayıcı ve destekleyici bir yaygınlaştırma önerisine şimdiden katılmaktadır. Önceki baskılarda yer alan eserler MEDNIGHT web sitesinde yer almakta olup, üçüncü baskının Yunanca, İtalyanca ve İngilizce çevirileri yapılmıştır. MEDNIGHT’tan Masallar 2023’ü buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
MEDNIGHT Masalları 27 Eylül’de; İspanya, Fransa, İtalya, Yunanistan, Türkiye, Tunus, Kıbrıs Rum Kesimi ve Belçika’nın farklı lokasyonlarında gerçekleşecek olan Akdeniz Araştırmacıları Gecesi etkinliklerinde anlatılacaktır.
MEDNIGHT, Akdeniz’in her iki ucundaki bilgi merkezlerini birbirine bağlayan ve 14 kurumdan oluşan bir konsorsiyumun katılımını bir araya getiren bir Akdeniz bilimsel yayma projesidir. MEDNIGHT Messina Üniversitesi koordinasyonunda MUDIC, El Caleidoscopio, CIEMAT, SciCo Kıbrıs, SciCo Yunanistan, Kadir Has Üniversitesi, Avrupa Kadın Rektörler Birliği (EWORA), Genopolys, Monastir Bilim Sarayı, Tolouse Üniversite Hastanesi Merkezi, INSERM, Athena R&I IT ve Marie Curie Mezunlar Derneği konsorsiyumundan oluşmaktadır.
MEDNIGHT, Horizon Europe programının Marie Sklodowska-Curie eylemlerinin (hibe sözleşmesi no. 101162227) bir parçası olarak Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen ve finanse edilen bir bilimsel yayma projesi olan Avrupa Araştırmacıları Gecesi çerçevesinde düzenlenmektedir.