09/16/2020 - 18:04
2020-2021 Akademik Yılı Güz Yarıyılı Öğretim Süreçleri Hakkında Duyuru

Değerli Öğrencilerimiz,

2020-2021 akademik yılında tüm faaliyetlerimizin sürdürülebilmesi için bugüne dek aldığımız/alacağımız kararlarda sizlerin sağlığı ve güvenliği her zaman birinci önceliğimiz olmuştur ve olacaktır.

Bir yüksek öğretim kurumu olarak Pandemi döneminde en önemli prensiplerimiz sizlerin, akademisyen ve idari çalışanlarımızın sağlık ve güvenliği, faaliyetlerimize öğrencilerimizin eşit ölçüde erişimini sağlamaya çalışmak ve bilimsel araştırma faaliyetlerinin üniversitemiz bünyesinde her koşulda sürdürülebilir olmasını sağlamak.

Yüz yüze eğitim-öğretim usulünün 2020-2021 yılı güz döneminde öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz, idari çalışanlarımız ve tüm paydaşlarımız için önemli bir risk olması nedeniyle Üniversitemiz Senatosu’nun 07.09.2020 tarihli toplantısında 2020-2021 Akademik yılı Güz dönemine mahsus olmak üzere belirlediği aşağıdaki ilkeler doğrultusunda eğitim-öğretim faaliyetleri devam edecek:

• Teorik dersler ve uygulamalı eğitimler uzaktan ve dijital ortamda yapılacak.
  • Dönem sonu sınavların nasıl yapılacağı Pandemi koşullarının seyrine göre belirlenerek ayrıca duyurulacak.
  • Öğrencilerin talepleri doğrultusunda ücretsiz kayıt dondurma hakkı verilecek.
  • Mezuniyet yılında olan öğrencilerin Pandemi döneminde dijital ortamda aldıkları uygulamalı dersleri takip eden dönemlerde tekrar almaları halinde ücretsiz olarak alma hakkı sağlanacak.
  • Yüksek lisans ve doktora tez savunma sınavları, doktora yeterlilik sınavları, yüksek lisans ve doktora tez öneri ve izleme toplantıları, hazırlanmakta olan tezlerle alakalı uygulamaları ve proje çalışmaları korona virüse karşı gerekli tedbirler alınarak örgün eğitim içinde yüz yüze yapılacak. Risk grubu içindeki öğrenciler için ilgili sınav, toplantı ve proje çalışmalarının sorumlu akademisyen tarafından çevrim içi olarak düzenlenecek; risk grubu içinde bulunan akademisyenler de tez savunma sınavlarını, yeterlilik toplantılarını ve proje uygulamalarını çevrim içi usulle yapabilecek.

2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemine ait önemli tarihleri aşağıda bulabilirsiniz:

2020-2021 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ ÖNEMLİ GÜNLER
Tarih Gün İşlem
21 ve 23 Eylül 2020 Pazartesi ve Çarşamba 2020 YKS ile gelen, yurt dışından ve yatay ile geçiş kabul edilen lisans öğrencilerinin İngilizce Seviye Tespit ve Yeterlik Sınavı-KHAS-STYS (İki Aşama)
29 Eylül 2020 Salı Güz yarıyılı ders seçimleri ve danışman onaylarının başlaması
2 Ekim 2020 Cuma Kayıt yenilemenin sonu
Güz yarıyılı ders seçimlerinin sona ermesi
5 Ekim 2020 Pazartesi Güz yarıyılı derslerinin başlaması
8 -13 Ekim 2020 Perşembe-Salı Güz yarıyılı ders ekleme ve bırakma dönemi
2 Kasım 2020 Pazartesi Güz yarıyılı kayıt dondurma başvuruları için son gün
Güz yarıyılı dersten çekilme döneminin başlaması
8 Ocak 2021 Cuma Güz yarıyılı derslerinin sona ermesi
15-30 Ocak 2021 Cuma-Cumartesi Güz yarıyılı sonu sınavları (final) dönemi

Eğitim-Öğretim faaliyetleri uzaktan öğretim usulü ve dijital ortamda sürdürülürken üniversitemiz güz döneminde kampüs binalarımız erişiminize açık olacak. Pandemi şartlarına ve sıkı sosyal mesafe kurallarına uymak şartıyla sınırlı sayıda da olsa kampüs binalarımızda bulunan sosyal imkanlardan ve açık alanlardan faydalanmaya devam edebilirsiniz. Kampüsteki derslikler, Bilgi Merkezi, spor salonundan, laboratuvarlardan randevu usulüyle yararlanabilirsiniz.

Sizlerin sağlığı ve güvenliği önceliğimiz olup, Küresel salgının seyri ve ulusal düzeyde alınacak kararlar doğrultusunda uygulamalarımızda güncellemeler yapabiliriz. En kısa zamanda salgının sona ermesini ve sizlerle kampüsümüzde hep beraber olacağımız günlere kavuşmayı dört gözle bekliyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ