06.09.2021 12:15

Doç. Dr. Emel Akçalı, Uluslararası İlişkiler Bölümümüzde

Emel Akçalı, Paris IV-Sorbonne Üniversitesi'nde doktora eğitimini tamamladıktan sonra Birmingham Üniversitesi Siyaset ve Avrupa Çalışmalar Merkezi'nde doktora sonrası çalışmaları yapmış; Budapeşte'de bulunan Orta Avrupa Üniversitesi'nin Uluslararasi İliskiler bölümünde yardımcı doçent ve Swansea Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doçent olarak görev yapmıştır.

Öğretim ve araştırma ilgi alanları, Antroposen Çağı'nda çevresel jeopolitika, güney yarımkürede devlet, toplum, çatışma ve siyaset, toplumsal hareketler, altüst oluşlar ve küreselleşme çağında kolektif kimliklerin (dönüşüm) oluşumu, Batı dışındaki neoliberal yönetimselliğin sınırları, eleştirel gerçekçi felsefe ve Batılı olmayan ve alternatif küreselci jeopolitik söylemlerdir.

Devrim sonrası Tunus'ta devlet ve toplumsal dönüşümün zorlukları üzerine devam eden araştırmaları için CEU İleri Araştırma Enstitüsü ve Aix-Marsilya Üniversitesi İleri Araştırma Enstitüsü araştırma bursları ile ödüllendirilmiştir.

Chypre: Un enjeu géopolitique actuel (l'Harmattan, Paris, 2009) kitabının yazarıdır ve makaleleri Political Geography, Security Dialogue, Eurasian Geography and Economics, Antipode, Annals of the Association of American Geographers, Asian Journal of Social Sciences, South European Society and Politics, Journal of International Relations and Development ve Geopolitics gibi dergilerde yayımlanmıştır. Ayrıca Palgrave tarafından yayınlanan "Neoliberal Yönetimsellik ve Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da Devletin Geleceği" başlıklı bir cildin editörlüğünü yapmıştır.