11/29/2020 - 21:32
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü Etkinliği

Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma Merkezi, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” kapsamında sinema ve tiyatro alanı odaklı #SusmaBitsin başlıklı bir panel düzenledi.

Moderatörlüğünü Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zeynep Günsür’ün yaptığı etkinliğe kurgucu ve akademisyen Çiçek Kahraman, yapımcı Çiğdem Mater, oyuncu Ece Dizdar ve avukat O. Meriç Eyüboğlu katıldı.

Panelde geçmişten günümüze sinema ve tiyatro alanlarında yaşanan toplumsal cinsiyet temelli şiddet ve bu şiddetle mücadele yöntemleri tartışıldı. Özellikle tiyatro ve sinema sektöründe kadınların maruz bırakıldığı şiddetin oyunculuk eğitiminden set çalışmalarına, prova ortamından sahneye kadar çok geniş bir alana yayıldığının vurgulandığı panelin bitiminde katılımcıların soruları yanıtlandı.

Etkinlik videosu için: