Khas Yaratıcı Beyinlerin Arkasında

Elif Mülayim / Pusula Akademisi

Üniversitemiz, hem özel sektöre hem de akademiye nitelikli iş gücü kazandırmak için Yeni Eğitim Modeli’ni hayata geçirdi. Bu modelin uygulama merkezlerinden biri olan Yaratıcı Endüstriler Platformu, yeni bir program düzenliyor. KHAS InIDEA adı verilen bu program, öğrencilere mezun olmadan kendi işini kurma fırsatı sunuyor.

Lisans öğrencilerinin sanat, sosyal bilimler, girişimcilik, tasarım, teknoloji alanındaki yenilikçi ve yaratıcı fikirlerini hayata geçirmeyi amaçlayan program için başvurular açıldı. Tüm Kadir Has Üniversitesi lisans öğrencilerinin başvurabileceği bu program, bireysel başvuruların yanında en fazla 5 kişiden oluşan ekip başvurularını da kabul ediyor. Disiplinler arası konulara öncelik verilirken sanatsal, sosyal ya da teknolojik yenilik getirebilecek, somut bir ürün ya da sonuç potansiyeli olabilecek her konuda proje kabul ediliyor.

15.000 TL’ye kadar çıkabilecek mali destek miktarıyla 1 yıl boyunca bu projelerin arkasında durulacak. Projeler, üniversitemizin akademik kadrosundan oluşan ve içinde Prof. Dr. Asker Kartarı, Prof. Dr. Önder Pekcan, Prof. Dr. Meltem Ucal gibi isimleri bulunduran komisyon tarafından değerlendirilecek.

Desteklenmeye değer görülen projeler 30 Aralık 2019 tarihinde Yaratıcı Endüstriler Platformu’nun internet sayfasından ilan edilecek. Son başvuru tarihi 30 Kasım 2019 olarak belirlenen program, birçok öğrenciye yaratıcı fikirlerini hayata geçirme imkanını sağlamak için projelerinizi bekliyor.