• Windows işletim sistemi kullanan kullanıcılar Wi-Fi ağı listesinden eduroam ağını seçerek ve aşağıdaki adımları izleyerek bağlantı sağlayabilirler.

1

• Örnek bağlantı bilgileri aşağıdaki görseldeki gibidir;

2

Iphone cihazlarınızda eduroam ağ hizmetinden güvenli bir şekilde yararlanmanız için otomatik yapılandırma dosyasını > khas.eduroam.mobileconfig indiriniz.

• 1. İndirme linkine tıkladıktan sonra ekrana gelecek olan ; Bu web sitesi bir konfigürasyon profili göstermek istiyor. İzin vermek istiyor musunuz? Ekranında izin ver butonuna tıklıyoruz.
  • 2. İzin verdiğimiz profil indirildi. Kapat butonuna tıklıyoruz.
  • 3. Ayarlar > Genel bölümüne giriyoruz. Genel bölümünün en altında Profil’e giriş yapıyoruz.
  • 4. Profil ekranında eduroam adında açıklama kısmında Kadir Has University IT Department yazan profili > işaretine tıklayarak açıyoruz.
  • 5. Ekranda gördüğünüz kök sertifikaları yüklemek için Yükle butonuna tıklayınız.
  • 6. Profilimizi yüklerken bizden bu adımda kullanıcı adı soruyor Personel için kullanıcı adınız Mail.Adresiniz@khas.edu.tr / Öğrenci için kullanıcı adınız: ÖğrenciNumarasi@stu.khas.edu.tr
  • 7. Profilimizi yüklerken bizden bu adımda şifre istiyor Personel için Şifreniz Mail Şifrenizıng> / Öğrenci için şifreniz : Wi-Fi şifrenizdir.
  • 8. Yüklemiş olduğumuz profili ekranda görüyoruz ve Bitti diyoruz.
  • 9. Ayarlar > Wi-Fi > Eduroam’u seçiyoruz ve bağlantı sağlıyoruz.

1

Görsellere ulaşmak için lütfen tıklayınız.

* Apple cihazlarınızda eduroam ağ hizmetinden güvenli bir şekilde yararlanmanız için otomatik yapılandırma dosyasını > khas.eduroam.mobileconfig indiriniz.

Eduroam bağlantı profil kurulumu için indirdiğimiz khas.eduroam.mobileconfig dosyasını dosyaya çift tıklıyoruz ve çalıştırıyoruz.

• 1. Profil/Profiles ekranında eduroam profilini yüklemek için Devam et / Continue seçeneğini seçiyoruz.
  • 2. Eduroam profilini yüklemek istediğinize emin misiniz ? ekranında aynı şekilde Devam et / Continue seçeneğini seçiyoruz.
  • 3. Profilimizi yüklerken bizden bu adımda kullanıcı adı ve şifre soruyor Personel için kullanıcı adınız : Mail.Adresiniz@khas.edu.tr / Şifre : KHAS Personel e-posta şifreniz.
    Öğrenci için kullanıcı adınız : ÖğrenciNumarasi@stu.khas.edu.tr / Şifre : Wi-Fi şifrenizdir.

Kullanıcı adı ve şifremizi yazdıktan sonra Yükle/Install seçeneğini işaretleyip profil yükleme işlemimizi bitiriyoruz.
  • 4. Wi-Fi listesinden eduroam ağını seçip bağlantıyı sağlıyoruz.

1

Görsellere ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Android Wi-Fi bağlantı ayarları

• 1. Wi-Fi ağ listesinden Eduroam ağına tıklayınız.
  • 2. Açılan ekranda gelişmiş seçeneklere tıklıyoruz.
  • 3. EAP modu : PEAP
  • 4. Kimlik doğrulama : MSCHAPV2
  • 5. CA sertifikası : Doğrulama
  • 6. Kimlik ; personel iseniz; Mail.Adresi@khas.edu.tr / Şifre : e-posta şifreniz
    öğrenci iseniz; ÖğrenciNumarası@stu.khas.edu.tr / Wi-Fi Şifreniz
  • 7. Anonymous (İsimsiz) Kimlik ; personel iseniz; Mail.Adresi@khas.edu.tr / Şifre : e-posta şifreniz
    öğrenci
    iseniz; ÖğrenciNumarası@stu.khas.edu.tr / Wi-Fi Şifreniz
  • 8. Bağlan/Kaydet butonuna basarak Eduroam’a bağlanabilirsiniz.

1

Örnek bağlantı resimlerine ulaşmak için lütfen tıklayınız.