suer-sulun

1963 Konya doğumlu Süer İsmail SÜLÜN, lise eğitimini Kuleli Askeri Lisesinde tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisansını da İstanbul Üniversitesi Kurumsal Finans alanında yaptı.

1988 Otomarsan Finans Bölümünde işe başlayan Süer SÜLÜN, aynı şirkette 1991-1992 yıllarında Finans Direktörü Asistanlığı görevini sürdürdü.

Mercedes-Benz Türk de 1992-1997 yılları arasında Ürün Controlling / Maliyet Muhasebesi bölümünde Grup Müdürlüğü yapan Süer SÜLÜN, 1997-2002 yılları arasında Muhasebe, Vergi, Sigorta Yönetimi, 2001-2007 yılları arasında HTA Pazarlama ve Satış & Bayi Yönetimi Direktörü olarak görev aldı.

2007 yılından itibaren Mercedes-Benz Türk de Pazarlama ve Satış’tan Sorumlu İcra Kurulu Üyeliğini yerine getiren Süer SÜLÜN, bu görevine ilave olarak 2016 yılından itibaren Mercedes-Benz Türk’ün İcra Kurulu Başkanlığı ve CEO’luğunu yapmaktadır.

Süer SÜLÜN AHK, DEİK, OSD, TÜSİAD, YASED, TOBB, MESS, Berlin Bosphrus Initiative (BBI) üyesidir.

İngilizce bilen Süer SÜLÜN 1 Nisan 2019 tarihi itibari ile Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeliğini sürdürmektedir.